Endermologie

Endermologie is een behandelingsmethode van de huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt.

Endermologie wordt toegepast door een kinesitherapeut die een opleiding tot endermoloog heeft gehad.

De behandeldoelen zijn o.a.

  • sinaasappelhuid (cellulitis)
  • vetophopingen die ‘vast’ zitten
  • de voor- en nabehandeling bij vetafzuiging (liposuctie of liposculptuur).

De basis van de methode wordt gevormd door het LPG-apparaat, een afkorting van de initialen van de Franse uitvinder “Louis Paul Guitay”, met daaromheen de algehele lichaamsverzorging, zoals voeding en beweging. Juist de basis, het “LPG-apparaat”, geeft de lang gezochte werking en vernieuwing op het gebied van de behandeling van met name de sinaasappelhuid! Dit technisch hoogwaardig toestel pakt tijdens de behandeling een huidplooi en bewerkt deze door in- en uitrollende bewegingen. Hierdoor worden de elementen die de bloedvaten verstoppen ontmanteld. Er wordt door deze huidgymnastiek een natuurlijk proces op gang gebracht van verwijdering van vetophopingen.

Inmiddels heeft endermologie zichzelf bewezen. Vele studies hebben dit aangetoond en zelfs Test Aankoop heeft hierover gepubliceerd.
De methode is goed onderbouwd en voortdurende research in Frankrijk en de Verenigde Staten leveren nieuwe informatie en inzichten op die de effectiviteit van de behandeling continu verbeteren.

Alvorens een eerste behandeling uit te voeren voert de kinesitherapeut een kennismakingsgesprek en gaat hij vooral na of u in aanmerking komt voor endermologie. Het zou immers zinloos zijn u te laten onderwerpen aan een behandeling die toch geen resultaat zou opleveren. Daarnaast worden ook nog enkele leefregels besproken die het resultaat van de behandeling kunnen optimaliseren.

De behandeling op zich wordt zeker niet als pijnlijk ervaren. Het voelt aan als een stevige massage en wordt door de meesten als ‘plezierig’ en ‘ontspannend’ omschreven. Trouwens, de kracht waarmee wordt ‘gemasseerd’ wordt voor ieder individu en elk huidtype aangepast.

Na 8 tot 10 behandelingen is er merkbare verbetering. De meest voorkomende sensatie is dat de huid soepeler en gladder aanvoelt: het begin van een figuurcorrectie! Na een 15-tal behandelingen is er meestal sprake van een mooi zichtbaar resultaat. Het effect van de behandeling blijft minstens een half jaar tot soms enkele jaren zichtbaar en kan mits een onderhoudsbehandeling van 1 keer in de maand aanmerkelijk verlengd worden.

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons